Arida

Arida S9L Avfuktare sorption + HEPA

3 999 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Sorptionsavfuktare HEPA-filter, joniserings- och kolfilter: Arida S9L
Arida S9L är en sorptionsavfuktare HEPA-filter, jonisering (luftrening), kolfilter, hygrostat och en skärm som låter dig övervaka luftfuktigheten. En mer komplett avfuktare får du knappast för rum med varierande temperaturer.


Arida S9L er den perfekte avfukter for alle temperaturer!
Arida S9L är en avfuktare med:

Sorption för optimal torkning i alla temperaturer
HEPA-filter för rengöring av luften
Jonisering för att minska lukt
Kolfilter för att ta bort farliga gaser och VOC
Hygrostat för att hålla rätt luftfuktighet och en skärm som låter dig övervaka luftfuktigheten
Slang för dränering ingår
Kan hängas på väggen (extra)
Vatten kan pumpas ut (extra)
En mer komplett avfuktare får du knappast för rum med varierande temperaturer.

Kolfilter
Kolfiltret hjälper till att minska lukter. Använd kolfilter för att minska källarlukter i källaren eller minska båtlukter i båten.
Sorption
Traditionella avfuktare använder en kompressor för att torka luften. Det fungerar bra i de flesta fall, men dåligt när det blir svalt (under 15 grader). Arida S9L använder istället sorption, vilket gör den effektiv i alla temperaturer, ända ner till noll grader.
Jonisering
Jonisering är smart av två skäl:

På platser där det är fuktigt luktar det ofta. Det kan vara källarlukt, båtlukt eller unken lukt. När du skaffar en avfuktare försvinner mycket av denna lukt. Slår du på joniseringen blir luktborttagningen mycket effektivare. Vår erfarenhet är att båtfolk älskar denna funktion, för att minska båtlukt.
När de negativa jonerna kommer ut i luften kommer de små dammpartiklarna att gå ihop och bilda stora partiklar. Dessa stora partiklar blir då tunga och faller ner eller fastnar i luftfiltret. Det är de små partiklarna som är farliga för dina lungor.

HEPA-filter
Arida S9L levereras med ett HEPA-filter som standard. Detta renar din luft, så S9L blir en hybridluftrenare och luftavfuktare. Detta kommer att skydda din hälsa, och det kommer också att skydda din avfuktare från att bygga upp damm inuti. Du får då en längre livslängd på avfuktaren. Filtret kan dammsugas, men måste så småningom bytas ut. Då har vi nya filter du kan köpa. Arida S9L kan även användas utan HEPA-filter, men vi rekommenderar att du använder den med filtret. Du hittar inte många avfuktare med sorption, HEPA-filter och jonisering i samma maskin!
Slang för dränering
Har du avfuktaren på ett ställe där du inte är så ofta, till exempel i en källare eller i båten, kan du ansluta en slang. Sedan leder du vattnet till ett avlopp, och du behöver inte tömma vattenbehållaren varje dag. En slang medföljer i kartongen och vill du ha en smidigare slang ska du köpa med denna slang.
Möjlighet till pump
Om du vill pumpa upp och ut vattnet kan du köpa en pump som tilläggsutrustning.
Hygrostat
Det är viktigt att hålla det torrt, men det är också viktigt att det inte är för torrt. Det är därför Arida S9 har en hygrostat, så att du kan ställa in hur torr du vill att den ska vara. Avfuktaren ser då till att du har en jämn och stabil luftfuktighet. (En hygrostat styr avfuktaren på samma sätt som en termostat styr en värmare.) Generellt rekommenderar vi att hygrostaten ställs in på cirka 50 % relativ luftfuktighet och här kan du läsa mer om rätt luftfuktighet.

Upphäng för Arida S9L

Kan hängas på väggen
Vad händer om strömmen går?
Använder du avfuktaren i en stuga, i en båt eller i en källare där du inte är så ofta kan det vara bra att veta vad som händer om strömmen går. Då stannar såklart avfuktaren. När strömmen kommer tillbaka startar avfuktaren automatiskt igen, med samma inställningar som innan strömmen gick. Alla avfuktare startar inte ens efter ett strömavbrott, så detta är viktigt om du använder den på en plats där du inte är varje dag.
Typiska ställen att ha en Arida S9L
Källare
Arida S9L är en sorptionsavfuktare och är mycket effektiv i låga temperaturer. Du kan ofta ha denna i källaren på vintern. Dessutom har den en jonisering av luften som minskar källarlukt. Stor vattentank på 5 liter gör att den inte behöver tömmas lika ofta. Du kan även använda medföljande slang och avlopp för dränering om du har det i källaren.
Båt och husbil
Båtfolk och husbilsfolk älskar avfuktare med sorption på grund av deras lågtemperaturegenskaper, låga vikt och förmåga att minska båtlukt och källarlukt med jonisering.
Allmän avfuktning i hemmet
Torr båt ger ökad bekvämlighet och kan bland annat ge din båt ett högre värde.

Arida S9L är den ultimata allroundavfuktaren. Även om den är bra vid låga temperaturer kan den även användas alldeles utmärkt vid normal rumstemperatur. Den har låg vikt och är lätt att flytta runt. Använd den i tvättstugan, torkrummet,

Arida S9L Avfuktare sorption + HEPA finns i kategorin 607. Arida är ett av våra märken som säljs direkt av Hemklimat.se.

Läs mer…

Kategori: 607