Arida

Arida 160RE tyst rumsventilator med stor värmeåtervinning

7 499 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Arida 160RE. Effektiv, mycket tyst rumsventilator med värmeåtervinning
Denna rumsventilator ger god konstant ventilation med värmeåtervinning.
Detta minskar luftfuktighet, radon, virus och CO2.

Effektiv ventilation med minimal värmeförlust. Bra ventilation även med stängda fönster, även när du sover eller inte är hemma. Öppna fönster och traditionella fläktar har en mycket stor värmeförlust, och ökar elförbrukningen från byggnadens värmekällor. Denna rumsventilator ger dig kontinuerlig ventilation med värmeåtervinning, och minimerar värmeförlusten. När fläkten inte är igång är spjället i aggregatet stängt, så att luft inte sugs in utifrån. Detta gör det möjligt att uppnå betydande energibesparingar, eftersom det förhindrar att värmesystemet går på maximal intensitet, vilket skulle ske med ventilation genom att öppna fönstren.

Ökad luftcirkulation i kombination med lägre luftfuktighet ger mindre kondens på fönster.

Ökad luftcirkulation i kombination med lägre luftfuktighet ger mindre kondens på fönster.

Typiska användningsområden är privata hem, fritidshus, sovsalar, källare, lägenheter, husvagnar, husbilar, kontor, klassrum, verkstäder och lager.
Radon, fukt, CO? och virus ska bort från hus och hem, och den enklaste och mest naturliga metoden är ventilation. Arida 160RE ger dig ett effektivt och säkert byte av luften. Öppna fönster och vanliga luftventiler orsakar stora värmeförluster och tillförseln av kall luft ökar värmeförbrukningen. Arida 160RE tar hand om energin i din luft!
Arida 160RE har låg ljudnivå
Det speciella med denna version är placeringen av fläkten. Fläkten är placerad i mitten av luftkanalen, bakom värmeåtervinnaren. Detta ger Arida 160RE en uppmätt ljudnivå ner till 4 dB (A) på ett avstånd av 3 meter från enheten.
Hur mycket område täcks?
Arida 160RE har kapacitet att ersätta luften i rum upp till 40 m².
I större lokaler installeras flera enheter. Vid flera enheter i samma rum ska det vara minst 3 meter mellan enheterna. Det är möjligt att koppla ihop flera enheter i en master-slav-konfiguration. Se bruksanvisningen för hur detta går till. Möjlighet till seriekoppling av upp till 16 enheter av samma modell. Vid seriekoppling styrs alla enheter av den först anslutna enheten. Enheter i serie kopplas samman med kabel.
Montering och användning
Denna rumsventilatorn suger ut luft ur rummet i 70 sekunder. Värmen från luften samlas sedan upp i en keramisk värmeåtervinningsenhet. Luft från utsidan dras sedan in i rummet i 70 sekunder och denna luft värms sedan upp med energin i värmeåtervinningsenheten. Arida 160RE har en värmeåtervinnare som är 50% större än andra Arida-modeller. Under optimala förhållanden mellan ute- och innetemperatur uppnås en värmeåtervinning på upp till 93 % vid drift på hastighet 2. Detta uppfyller kraven i standard BR20.
Installationen av enheten är mycket enkel. Ett hål i ytterväggen och en vanlig tvåtrådskabel, och enheten är klar att användas.
Enheten kan monteras i ytterväggar med en tjocklek på 250-500mm. Har du tjockare väggar går det att köpa en 700 mm lång luftkanal. Rörets längd anpassas enkelt till väggtjocklek vid installation. Modell 160RE kan inte användas i våtrum.Rumsventilatorn drar in ny, frisk luft i rummet i 70 sekunderEnheten blåser sedan ut luften från rummet i 70 sekunderInnan luften skickas ut ur huset tar värmeväxlaren ut värmen ur frånluften och för över den till den kalla, friska luftenLuften har nu passerat genom värmeväxlaren för filtrering, och temperaturen på den friska uteluften återvinns av värmen från luften som blåses utFjärrkontroll ingår
Modell 160RE kommer med en fjärrkontroll med display att välja bland de många funktionerna. Slå på och av via på/av-knappen direkt på enheten, den inre panelen öppnas/stänger efter 40 sekunder.
Underhåll
Värmeåtervinnare och filter måste underhållas efter var 3 000:e drifttimme eller var 3:e månad. Värmeåtervinnaren dammsugs, filtren tvättas eller byts ut. Luftkanal, skåp och propeller torkas av med en torr trasa.
Egenskaper

Fjärrkontroll ingår
3+1 hastigheter
Nattfunktion med reducerad fläkthastighet och brus (endast 4 db!)
Bra fuktkontroll
Sensorstyrd AUTO-funktion och manuell styrning
Tidsstyrd BOOST-funktion kan köra enheten med maximal hastighet under en given tidsperiod
Övervakningsfunktion - sensorerna är aktiva och startar ventilatorn om luftfuktigheten stiger över inställt värde
70 sekunders drift mellan insugs- och frånluft
Filterlarm indikerar när det är dags för underhåll
Luftriktningsfunktion som avgör om den bara ska sugas ut eller bara blåsas in
Möjlighet att installera flera enheter (upp

Arida 160RE tyst rumsventilator med stor värmeåtervinning finns i kategorin 499873. Arida är ett av våra märken som säljs direkt av Hemklimat.se.

Läs mer…

Kategori: 499873