air&me

air&me Gota luftfuktare (vit/svart) - Svart

1 499 kr
I lager    Sponsrad länk

air&me Gota är en ultraljud luftfuktare med HygroSmart®. Gota har en 3 liters transparent tank, inbyggt nattljus och stoppar automatiskt när tanken är tom. Färgen har en matt finish, och den finns i både vitt och svart. Gota luftfuktare är väldigt lätt att använda, och dess kompakta och diskreta design gör den väl lämpad för användning i alla rum.

Ultraljudsfuktare med HygroSmart®
Lämplig för ca. 30 m2 om du har balanserad ventilation
Lätt att använda
Snygg design
Kan stoppa automatiskt vid 50 % luftfuktighet
350 ml/timme

Vad är HygroSmart®-funktionen?

Många luftfuktare har en hygrostat. Med en hygrostat kan du ställa in den luftfuktighet du vill ha och sedan slås luftfuktaren på och av för att försöka behålla den luftfuktigheten. HygroSmart® är ett enklare sätt att göra detta. Genom att aktivera HygroSmart®-funktionen kommer luftfuktaren automatiskt att reglera luftfuktigheten till rätt nivå, oavsett vad du har ställt in på hygrostaten. Luftfuktaren kommer normalt att hålla luftfuktigheten mellan 48 % och 53 % relativ luftfuktighet. Du kan även reglera luftfuktigheten i detta själv med hygrostaten, men genom att aktivera HygroSmart® går det enklare.

air&me Gota är kompakt och diskret, så att den passar perfekt in i alla rum. Du kan placera den var som helst i ditt hus, men vi rekommenderar att du placerar den lite högt i rummet, så att fukten har möjlighet att sugas upp i luften innan de små dropparna faller i golvet. Gota säkerställer en hälsosam tillförsel av fukt, utan lukt och bakterier.

air&me Gota har en väldigt snygg design, och passar in i de flesta hem.
Varför tillföra fukt till ditt hem?
När temperaturen sjunker slår man på värmen, och därmed kommer den relativa luftfuktigheten inomhus att minska. Temperaturskillnaden torkar upp inomhusluften. Den relativa luftfuktigheten kan gå så lågt som 20 till 30 %, medan det optimala luftfuktighetsintervallet är 45-55 %.

När du andas in luft som är för torr kan du få hälsoproblem, eller de problem du redan har kan bli svårare att hantera. Man kan ha problem med astma, bronkit, bihåleinflammation och näsblod, eller allmän uttorkning eftersom kroppsvätskor töms vid andning. De vanligaste symtomen är torra ögon, eksem, klåda, torra näsgångar, spruckna läppar och näsblod på grund av torr luft. Låg luftfuktighet kan vara orsaken till sprickor i parkett, lister och trämöbler.

Vilken är den bästa lösningen?
Om det är för torrt inuti kommer en luftfuktare att kunna öka luftfuktigheten i luften. Samtidigt måste man se till att inte tillföra för mycket fukt. Därför är Gota utrustad med HygroSmart, så att luftfuktaren arbetar för att hålla luftfuktigheten mellan 48% och 53%

Vad är en ultraljudsluftfuktare?
En ultraljudsfuktare tillför fukt till luften genom att bryta vattenmolekylerna med hjälp av ultraljud. En liten metallplatta vibrerar så snabbt att små vattendroppar slits loss från vattenytan och blåser upp i luften. Du kan se vattnet komma ut som ånga från luftfuktaren.

air&me Gota luftfuktare (vit/svart) - Svart finns i kategorin 613. air&me är ett av våra märken som säljs direkt av Hemklimat.se.

Läs mer…

Kategori: 613